کاهو انواع مختلفی دارد ولی رایجترین آنها کاهوی معمولی ایرانی (Romaine) و کاهوی پیچ (Iceberg) است و البته کاهوی ایرانی از ارزش غذایی بیشتری برخوردار است…
کاهوی ایرانی به چه دردی میخورد؟
برای تهیه سالاد بهتر است با کاهوی ایرانی شروع کنید تا مواد مغذی سالاد افزایش یابد. ویتامینها، مواد معدنی، مواد مغذی گیاهی و فیبری که در کاهوی ایرانی وجود دارد، برای پیشگیری یا درمان بسیاری از بیماریهای معمول، مفید است.
برای تهیه سالاد بهتر است با کاهوی ایرانی شروع کنید تا مواد مغذی سالاد افزایش یابد. ویتامینها، مواد معدنی، مواد مغذی گیاهی و فیبری که در کاهوی ایرانی وجود دارد، برای پیشگیری یا درمان بسیاری از بیماریهای معمول، مفید است.
کاهوی ایرانی با داشتن آب زیاد و کالری خیلی کم، بسیار مغذی است. در سیستم طبقه بندی کیفیت مواد غذایی جهانی، کاهو منبع عالی از ویتامین A (کاهو سرشار از پیشسازهای ویتامین A یعنی کاروتنوئیدها و بتاکاروتن است)، ویتامین K، فولات، ویتامین C، منگنز، کروم و فیبر رژیمی است و خواص درمانی بیشماری دارد. کاهو مملو از سلولز است که حجم مواد داخل روده و حرکات روده را افزایش میدهد و بنابراین در درمان یبوست بسیار مفید است. کاهو در درمان بیخوابی مؤثر است؛ چرا که ماده خواب آوری به نام لکتوکاریوم دارد. اگر شبها از مشکل بیخوابی رنج میبرید، پیش از خواب کاهو بخورید. خوردن کاهو از سفید شدن و ریزش مو نیز پیشگیری میکند. کاهو میزان قابلتوجهی نیز آهن دارد و بنابراین برای درمان کمخونی مفید است. کاهو مملو از نمکهای معدنی است که خاصیت قلیایی دارند و بنابراین، سبب تصفیه خون نیز میشود. کاهو همچنین به علت خنکی، تشنگی را تسکین بخشیده و یرقان را معالجه میکند و مسکن اعصاب است و تشویش و دلهره را کم میکند. به مغز، دستگاه عصبی و ریهها نیز کمک میکند و میزان فراوانی منیزیم در آن وجود دارد که سبب تقویت بافت عضلانی، اعصاب و مغز میشود.
سالاد کاهو بخورید تا قلبتان جوان بماند!
ویتامین C و بتاکاروتن موجود در کاهوی ایرانی (Romaine) نویدبخش قلبی سالم و سبز است. فعالیت توأم ویتامین C و بتاکاروتن از اکسیداسیون کلسترول ممانعت میکند. وقتی کلسترول اکسید میشود، چسبناک شده و شروع به ساخت پلاکهایی در دیواره سرخرگها میکند. اگر این پلاکها خیلی بزرگ شوند، میتوانند جریان خون را متوقف کرده یا با ایجاد لخته باعث حمله قلبی یا سکته شوند.
ویتامین C و بتاکاروتن موجود در کاهوی ایرانی (Romaine) نویدبخش قلبی سالم و سبز است. فعالیت توأم ویتامین C و بتاکاروتن از اکسیداسیون کلسترول ممانعت میکند. وقتی کلسترول اکسید میشود، چسبناک شده و شروع به ساخت پلاکهایی در دیواره سرخرگها میکند. اگر این پلاکها خیلی بزرگ شوند، میتوانند جریان خون را متوقف کرده یا با ایجاد لخته باعث حمله قلبی یا سکته شوند.
فیبر کاهوی ایرانی (Romaine) امتیاز دیگری برای سلامت قلب است. در روده بزرگ، فیبر به نمکهای صفراوی متصل میشود و آنها را از بدن خارج میکند. این نیروها بدن را وادار میکند صفرای بیشتری بسازد و این بسیار مفید است زیرا این صفرا است که باید کلسترول را کاهش دهد. فولیک اسید موجود در کاهوی ایرانی نیز برای سلامت قلب مفید است. این ویتامین B برای بدن نیاز است تا هموسیستئین را به مواد بیخطر تبدیل کند. اگر این تبدیل انجام نشود، هموسیستئین میتواند به رگهای خونی آسیب رسانده و ریسک حمله قلبی را افزایش دهد. به علاوه، کاهوی ایرانی منبع بسیار خوبی از پتاسیم است که در کاهش فشار خون بالا مفید است.
نحوه انتخاب کاهوی مناسب
کاهوی مناسب، ظاهری ترد با برگهایی غیرپلاسیده و عاری از نقاط تیره دارد و لبه برگهایش عاری از تغییر رنگ زرد یا قهوهای است.
خـواص كـاهـوی ایـرانـی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر